Revizia sistemelor de incalzireSe apropie sezonul rece și instalațiile termice vor fi repuse în funcțiune.

Ca și anul trecut, vă atragem atenția asupra evitării pericolelor generate de improvizații și lucrări realizate de personal neautorizat.

Nu riscați viața dumneavoastră și a celor dragi prin improvizații sau făcând economie la reviziile periodice ale instalațiilor. Chemați personal autorizat pentru efectuarea acestor operațiuni.

Curăţarea coşurilor de fum

Verificarea şi curăţarea coşurilor de fum o veţi efectua periodic la interval de maxim un an de zile sau ori de câte ori este necesar, printr-o unitate abilitată.
Gasiti aici lista cosarilor de pe prestez.ro, bucurosi sa va ajute.Pentru lucrările privind instalațiile de gaze, puteți alege din lista instalatorilor de gaze. Iată lucrările pe care trebuie să le aveți în vedere o data cu apropierea sezonului rece:

Verificarea/revizia instalaţiei de utilizare a gazelor naturale

După întreruperea utilizării instalaţiei de utilizare a gazelor naturale, înainte de punerea în funcţiune a acesteia, este recomandat să solicitaţi efectuarea verificării sau reviziei.

Racordarea aragazului dumneavoastra

Se va realiza apelând numai la persoane sau societăţi autorizate de ANRE şi veţi ţine cont de instrucţiunile date de producător. În cazul folosirii unui racord flexibil, acesta trebuie să fie atestat / agrementat tehnic pentru utilizarea în instalaţiile de gaze naturale; înlocuiţi racordul flexibil la expirarea duratei de utilizare.

Pentru a veni in ajutorul dumneavoastră am creat o categorie speciala a instalatorilor autorizati de ANRE. Ea este in dezvoltare. Va crește pe măsură ce prestatorii își vor alege aceste autorizații.

Verificari tehnice periodice la centralele termice

Verificarea tehnică periodică a centralelor termice se efectuează la un interval de 2 ani de către persoane juridice autorizate.
Verificările tehnice periodice constau în:

  • verificarea existenţei “Livretului aparatului” aflat la deţinator/utilizator;
  • verificarea integrităţii aparatului şi a menţinerii condiţiilor iniţiale de instalare;
  • activitaţi de curaţare a aparatului, dacă este necesar;
  • încercarea la presiune hidraulică la cazane efectuată conform art. 29 din PT A 1-2010, la intervale de 4 ani;
  • verificarea şi reglarea instalaţiei de ardere în scopul realizării unei arderi complete, cu eficienţa indicată de producător;
  • analiza gazelor arse şi verificarea încadrării valorilor în limitele admise;
  • verificarea funcţionării corecte a dispozitivelor de control, reglare şi siguranţă;
  • efectuarea verificărilor aplicabile în conformitate cu condiţiile tehnice prevazute în livretul aparatului, precum şi în instrucţiunile producătorului.

Instalarea și întretinerea (revizia) centralei termice trebuie efectuate întotdeauna de către personal profesionist calificat, conform Prescripțiilor I.S.C.I.R. – PT A 1-2010, în bază normelor și regulamentelor în vigoare.

Pentru a veni in ajutorul dumneavoastră am creat o categorie speciala a instalatorilor autorizati de ISCIR. Ea este in dezvoltare. Va crește pe măsură ce prestatorii își vor alege aceste autorizații.

Comentarii

Nu exista comentarii...
Intra in cont sau Creeaza cont Pentru a putea adauga un comentariu.