Zugravirea finala - VIDEOAcesta este cel de-al treilea si ultimul articol din seria ce se refera la zugravitul unei camere. Iata articolele ce fac parte din aceasta serie:

 1. Curatarea peretilor
 2. Repararea peretilor
 3. Zugravirea finala

Etapele sunt ilustrate cu secvente video preluate de la lucrarea Renovare apartament de 3 camere . Lucrarea a fost executata de Adrian Ghiata in primavara anului 2014 si poarta marca "Vazut de prestez.ro". Acest lucru inseamna ca am fost la fata locului si am urmarit desfasurarea lucrarii.

Continuam astazi cu cea de-a treia etapa:

3. Zugravirea finala

Curatirea peretilor

Procesul de zugravire finala este cel care va lasa peretii in starea definitiva. Cea in care ii veti vedea zi de zi. Presupune o pregatire a suprafetei de lucru, dupa care vor fi aplicate straturile finale.

Pentru acest proces aveti nevoie de urmatoarele:

 • Imbracaminte si incaltaminte adecvata
 • Trafalet, eventual cu prelungitor
 • Galeata
 • Scara pentru zonele superioare
 • Protectie de praf pentru cap (coif, sapca etc)
 • Smirghel pentru finisaj
 • Lampa de control
 • Pensula

In urma procesului de reparare a peretilor este posibil ca suprafatele de lucru sa nu fi ramas netede. Desigur nu trebuie sa fie vorba de neregularitati importante, insa unele minore, pot exista. In acest caz se va utiliza smirghelul pentru a uniformiza suprafata de lucru. Pentru a putea vedea cat mai bine zonele ce trebuie slefuite se poate utiliza o lampa de control care va evidentia locurile neuniforme.

Odata incheiata etapa de slefuire, urmeaza aplicarea vopselei. Pentru aceasta va recomandam ca la colturi si in zonele greu accesbile sa utilizati o pensula. In rest puteti folosi un trafalet. Pentru o calitate cat mai buna va recomandam sa aplicati 2 straturi de vopsea.

In imaginile de mai jos veti regasi procedurile pe care vi le-am descris mai sus.

Nu dorim sa incheiem fara a va face cunoscut faptul ca prestatorul, Adrian Ghiata, a primit urmatoarea recomandare din partea clientului:

"Multumit de cum a iesit. Face exact ce si cum ii zici. Poate mai multe sugesti ar prinde bine. Dar per total a fost ok. Cu siguranta o sa-l mai chem si la licitatii viitoare de lucrari pe care le voi mai avea."

Va multumim pentru ca ati urmarit aceasta serie de articole si vom reveni si cu alte teme de interes.

Comentarii

Nu exista comentarii...
Intra in cont sau Creeaza cont Pentru a putea adauga un comentariu.