Cum se repara peretii - VIDEOAcesta este cel de-al doilea articol din seria ce se refera la zugravitul unei camere. Asa cum mentionam si in primul articol (Curatarea peretilor) reamenajarea locuintei este un proces amplu care se desfaoara in mai multe etape:

  1. Curatarea peretilor
  2. Repararea peretilor
  3. Zugravirea finala

Etapele sunt ilustrate cu secvente video preluate de la lucrarea Renovare apartament de 3 camere . Lucrarea a fost executata de Adrian Ghiata in primavara anului 2014 si poarta marca "Vazut de prestez.ro". Acest lucru inseamna ca am fost la fata locului si am urmarit desfasurarea lucrarii.

Continuam astazi cu cea de-a doua etapa:

2. Repararea peretilor

Curatirea peretilor

Procesul de reparare a peretilor are ca scop eliminarea neliniaritatilor sau defectelor. In functie de starea in care sunt descoperiti peretii in urma curatarii acestora, procesul de reparare poate diferi. De asemenea si cantitatea de material va oscila in functie de cat de ample sunt reparatiile.

Pentru acest proces aveti nevoie de urmatoarele:

  • Imbracaminte si incaltaminte adecvata
  • Trafalet, eventual cu prelungitor
  • Galeata
  • Gletiera
  • Scara pentru zonele superioare
  • Protectie de praf pentru cap (coif, sapca etc)

Se incepe prin aplicarea amorsei care are rolul de a curata impuritatile si de a face legatura cu stratul suport. Se asteapta aproximativ 30 de minute, timp in care se prepara materialul. Materialul (glet) se aplica cu gletiera, constituindu-se intr-un strat neted la suprafata zidului. Se vor aplica cateva straturi (2-3) succesive de glet pentru rezultate optime.

Din nou, cu cat sunteti mai atent cu respectarea normelor de siguranta, cu atat sansele sa va accidentati sunt mai mici.

Tot in aceasta etapa se realizeaza reparatiile necesare in urma schimbarii tamplariei sau alte modificari.

Am surprins mai jos secvente de la realizarea acestui proces in cadrul lucrarii Renovare apartament de 3 camere. De la minutul 1:15 incepe repararea peretilor.

Mai jos este filmat procesului de reparare a tavanului si a zonei din jurul tamplariei schimbate. In film se disting din nou procedurile de aplicare a amorsei si a gletului, acesta din urma in 2 straturi :

Iar mai jos este ultima parte a procesului de reparare. Se aplica ultimele straturi de glet si se fac ultimele reparatii.

Vom continua in aceasta serie de articole cu pasul de Zugravire finala, asa ca... fiti pe faza!

Comentarii

Data: 14.03.2019 14:39:54

La Vincluri se reconanda alpicare plasa la unghi de 90 grade. Se aplica plasa fibra 168 gr/mp de armare pe tot pereele vechi (acolo unde placile de beton prezinta fisuri din cauza cutremurelor). Obs: specifica in detaliu ca exista glet de incarcatura si glet de finisaj.

Intra in cont sau Creeaza cont Pentru a putea adauga un comentariu.