Cum se curata peretii - VIDEOReamenajarea locuintei este un proces amplu care se desfaoara in mai multe etape. Dureaza de la cateva zile pana la cateva saptamani in functie de dimensiunile spatiului ce va fi renovat, starea sa curenta, forta de munca etc. Deci este nevoie de rabdare si de disponibilitatea de a lua decizii dintre cele mai diverse. Timpul e scurt, nu stiti cum va iesi, dar intr-un fel sau in altul veti lua o decizie privind un lucru ce va ramane asa o perioada indelungata.

Etapele acestui proces de remaenajare a locuintei sunt:

  1. Curatarea peretilor
  2. Repararea peretilor
  3. Zugravirea finala

Vom discuta pe rand aceste etape ilustrand cu secvente video preluate de la lucrarea Renovare apartament de 3 camere . Lucrarea a fost executata de Adrian Ghiata in primavara anului 2014 si poarta marca "Vazut de prestez.ro". Acest lucru inseamna ca am fost la fata locului si am urmarit desfasurarea lucrarii.

Incepem astazi cu prima etapa:

1. Curatarea peretilor

Curatirea peretilor

Procesul de curatare a peretilor se realizeaza pentru constructiile existente la care se realizeaza o reamenajare. Daca constructia este locuita, va trebui sa protejati mobilierul existent. Grupati in mijlocul camerei piesele de mobilier si inveliti-le intr-o folie de protectie. Asigurati-va ca aveti loc sa va miscati usor, pentru a preveni accidentele. Tot cu o folie incercati sa protejati pardoseala, elementele de tamplarie precum si celelalte elemente pe care doriti sa le protejati. Folia se fixeaza cu ajutorul unei benzi adezive

Pentru acest proces aveti nevoie de urmatoarele:

  • Imbracaminte si incaltaminte adecvata
  • Masca pentru a preveni inhalarea prafului
  • Ochelari de protectie
  • Spaclu
  • Scara pentru zonele superioare
  • Protectie de praf pentru cap (coif, sapca etc)

Procesul propriu-zis presupune eliminarea straturilor existente de glet sau vopsea pana la zid/perete. Pentru asta puteti umezi inainte peretii cu apa folosind bidineaua. apoi, folosind spaclul veti indeparta de perete vechea zugraveala. Oferiti atentia cuvenita accesoriilor pentru protectia muncii. Niste ochelari de protectie va pot scuti de multe batai de cap, in cazul in care praf sau mici particule de tencuiala va intra in ochi.

Acelasi lucru este valabil si pentru masca ce previne inhalarea prafului, folosirea unei platforme stabile (scara) in locul uneia instabile si asa mai departe.

Este un proces nu tocmai comod in momentul in care trebuie lucrat in zone in care pozitia corpului nu este cea fireasca. O idee buna este sa alternati zonele mai putin comode cu cele comode, pentru relaxare.

Iata mai jos filmarea de la lucrarea despre care va vorbeam mai devreme:

mai jos este filmata finalizarea procesului de curatare a peretilor si inceputul etapei de reparare:

Vom continua in aceasta serie de articole cu pasul de Reparare a peretilor, asa ca... fiti pe faza!

Comentarii

Nu exista comentarii...
Intra in cont sau Creeaza cont Pentru a putea adauga un comentariu.