Cum se curata canapeaua din material textilDe cand ati cumparat-o, v-a fost alaturi. V-a oferit momente de relaxare fara sa ceara nimic in schimb... Acum, daca a trecut ceva timp de cand nu mai este noua, puteti incerca sa ii faceti cadou o curatare intineritoare.

Va vom prezenta mai jos pe scurt ce trebuie sa faceti pentru a va curata canapeaua.

canapea_inainte canapea_dupa
Inainte Dupa

Daca, insa considerati ca nu aveti uneltele, timpul, dispozitia sau indemanarea necesare, va puteti adresa prestatorilor nostri din categoria Curatenie-menaj. Adaugand o lucrare pe prestez.ro puteti obtine chiar mai multe oferte avantajoase.

Revenind acum la subiectul acestui articol, pentru aceasta operatiune aveti nevoie de:

  • Pulverizator. Puteti folosi un recipient de la o solutie de spalat geamurile
  • O perie curata cu fire albe/transparente din plastic
  • Un burete alb curat
  • O solutie de alcool izopropilic. (Concentratie > 99%)
Peria si buretele trebuie sa fie albe/transparente pentru a nu exista nici un transfer accidental de culoare pe canapea, atunci cand se efectuaza curatarea.
pulverizatorperiabureteAlcool izopropilic

ATENTIE!
Alcoolul izopropilic este toxic si inflamabil. Aerisiti incaperea in momentul utilizarii!

Pasul 0
Inainte de a desfasura lucrarea in intregime testati solutia pe o zona mai restransa si mai putin vizibila, pentru a evita orice eventuale probleme(decolorare etc).

Pasul 1
Turnati alcoolul izopropilic in pulverizator si saturati zona patata.
Poate nu pare in regula, insa in procesul de curatare alcoolul se evapora mult mai repede decat apa, astfel ca nu va lasa un semn de apa.

burete murdar

Pasul 2
Luati buretele si incepeti curatarea zonei. Veti vedea murdaria care incepe sa se ia pe burete.
Daca buretele dvs. se murdareste foarte rau inainte de a fi terminat, schimbati-l cu unul nou, pentru a evita frecarea murdariei vechi pe zonele curate.

utilizarea periei

Pasul 3
Lasati zonele pulverizate sa se usuce. Vor arata mai inchise decat restul canapelei  si se va simti mai aspru la atingere, insa nu va ingrijorati. Pentru asta este peria. Odata ce canapeaua este complet uscata, luati peria si cu miscari circulare refaceti puful zonelor curatate.


Rezultatele pot fi uimitoare! Nu aveti nevoie de o noua canapea, intrucat dupa curatare, va arata ca noua.

Comentarii

Data: 12.01.2015 13:33:38

O metoda eficienta pentru curatarea canapelelor sau a tapiteriei este folosirea aspiratorului de injectie-extractie! Cu ajutorul acestuia, mizeria este extrassa din tesatura, nu indesata in substraturi, fara riscul de a reapare dupa ceva timp.

Intra in cont sau Creeaza cont Pentru a putea adauga un comentariu.